22 aug 19
Bloem van de week Strelitzia

KLEUREN EN VORM

De eenvoudige steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met twee à drie blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze beauty niet snel over het hoofd ziet. Het is een bloem met een uniek uiterlijk, er is niets wat erop lijkt!

SYMBOLIEK

De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient.

HERKOMST

De Strelitzia vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.

VERZORGING

Met deze tips heb je tot 2 weken plezier van je Strelitzia’s:

  • Snij de stelen goed schuin af.
  • Zet de schone vaas en schoon water.
  • Snijbloemvoedsel is niet nodig.
  • Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20°C) en zet strelitzia’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.

Luxe Boeketten

Luxe Boeketten

BESTEL

Gefeliciteerd

BESTEL

Planten

BESTEL

Rozen

BESTEL