08 okt 20
woonbloem van de maand oktober de Lisianthus


Een van onze favorieten!!
supersterk als deze met zorg wordt behandeld en zo mooi als enkele bloem, prachtig in een boeket of een mooie volle bos met alleen de Lisianthus. Hiermee kan je echt alle kanten op!

De lisianthus staat in oktober op de Bloemenagenda
Delicate bloemen in het wit, roze, rood, groen, mokka, purper, magenta, paars en bijna zwart, met een stoere inborst en een symboliek om trots op te zijn.
Lisianthus staat in oktober op de Bloemenagenda.
Herkomst
De lisianthus (Latijnse naam: Eustoma russellianum of grandiflorum) komt van nature voor in de Verenigde Staten. De plant groeit daar als eenjarig gewas in woestijn- en prairieachtige gebieden in onder andere rivierbeddingen. Daar heeft de plant toegang tot vers water. De naam lisianthus is een combinatie van de Oudgriekse woorden ‘lysis’ en ‘anthos’, wat respectievelijk bitter en bloem betekent. De woorden refereren aan de bittere smaak van sommige medicinale planten. De plant en bloem zijn overigens niet geschikt voor consumptie, zeggen we er voor de zekerheid nog even bij.

Keuze assortiment
De lisianthus is er in twee vormen: de enkelbloemige en de gevuld (dubbel) bloemige. De bloemgrootte kan variëren van klein tot groot.
Lisianthus is dus het hele jaar verkrijgbaar in een breed kleurenspectrum. Ook tweekleurige variëteiten zijn er volop met mooie combinaties van wit met een kleur. Nieuw zijn de soorten met extra grote, volle bloemen en een record aan bloemblaadjes. Ook de natuurlijk ogende variëteiten komen steeds meer voor, die bloemen lijken vers geplukt.

Verzorgingstips

Snijd de stelen iets schuin af met een scherp mesje.
Verwijder het overtollige blad, zodat dit niet in het water hangt.
Geef de lisianthus een schone vaas met schoon water.
Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
Vul de vaas regelmatig bij: lisianthus heeft veel water nodig.
Door het dunne blad verdampt het water in de bloemen snel. Zet ze dus niet in de zon of bij andere warmtebronnen.
Plaats de lisianthus ook niet op de tocht of naast de fruitschaal.


bron; mooiwatbloemendoen.nl

Luxe Boeketten

Luxe Boeketten

BESTEL

Gefeliciteerd

BESTEL

Planten

BESTEL

Rozen

BESTEL